Home Geen categorie Bewustzijn van jou verbondenheid met het goddelijke

Bewustzijn van jou verbondenheid met het goddelijke

Door Sander Viergever

“Mijn naam uitspreken verhoogt jouw besef van mijn aanwezigheid. En zodra je je mijn aanwezigheid bewust bent, zal je bedroefdheid je verlaten. Wijs mij daarom niet af als ik tot jou kom. ” – Vriendschap met God P251

Afwijzen

Elke keer als jij ergens een voorgevoel over hebt en jij negeert het, wijs jij mij af. Elke keer als jij een aanbod krijgt om een einde te maken aan negatieve gevoelens of een conflict te beëindigen en jij negeert het, wijs jij mij af. Elke keer als jij niet reageert op de glimlach van een onbekende, of onder de pracht van een ontzagwekkende sterrennacht wandelt en niet omhoog blikt, of langs een bloembed loopt en niet van de schoonheid ervan geniet, wijs jij mij af. Elke keer als jij mijn stem hoort of de aanwezigheid van een overleden geliefde voelt en zegt dat het gewoon je inbeelding is, wijs je mij af. Elke keer als jij liefde voor een ander in je ziel voelt, of een lied in je hart, of als je een verheven visie voor je geestesoog ziet, en daar niets aan doet, wijs je mij af.

Elke keer als je merkt dat je het goede boek leest, de juiste preek hoort, de juiste film bekijkt, de juiste vriend ontmoet en dat aan toeval of serendipiteit of ‘geluk’ toeschrijft, wijs je mij af. ” – Vriendschap met God P251

Dromen

Wist je dat als je liefde voelt, dat dat dan de God is in jou die jou inspireert om liefde voor de ander te voelen? Wist je dat we vaak communicatie van God ontvangen – zoals tijdens dromen – of dat God telepathisch tegen ons praat, of zelfs in een visioen, dat God ons dan iets duidelijk wilt maken? Vroeger beschouwde ik die droom dan niet als boodschap van God, en begreep de functie van de droom dan niet… nu jaren later weet ik wel beter.. haha. Het gaat erom de communicatie van God te aanschouwen als Communicatie van God.

Leave a Comment