Home Bewustzijn Bewust van je onzekerheid? Aanpakken dan maar!

Bewust van je onzekerheid? Aanpakken dan maar!

Door Marielle Vaneman
onzekerheid

Ben jij onzeker, dan kan dit je blokkeren. En dat terwijl je eigenlijk iets goed aan wilt pakken. Ontzettend onhandig, zeker tijdens het werk of in contact met anderen. Wil jij ook jouw onzekerheid aanpakken?  Speciaal voor jou verschijnt deze blog bestaande uit 4 delen met praktische tips om jouw onzekerheid aan te pakken, geschreven door expert bij onzekerheid Sandra Hamming

Deel 2: Bewust van je onzekerheid? Aanpakken dan maar!

Je bewust zijn van iets of een probleem is handig, maar je hebt daar alleen wat aan als je ook iets doet met die bewustwording.

Stel, je weet van jezelf dat je te kampen hebt met bepaalde uitdagingen, bijvoorbeeld onzekerheid, chaotisch zijn, vaak te laat komen of minder goed zijn in het praten met vreemden. Mooi dat je jezelf goed kent, maar wat nu?

Heb je last van je onzekerheid?

Het kan natuurlijk zijn dat je er geen last van hebt of er geen belemmeringen door ervaart omdat je er mee om kan gaan op bepaalde momenten. Prima, dan hoef je er niets mee. Maar mocht het zo zijn dat het gedurende langere tijd je leven beïnvloedt, dan heb je in praktische zin niet zoveel aan alleen die bewustwording. Fijn dat je weet dat je onzeker bent en daardoor voor jezelf kan verklaren waarom dingen minder goed lopen, maar het lost niets op.

Onzeker? Blijf er niet in hangen…

Je kan je er achter verschuilen en het als excuus blijven gebruiken voor jezelf. Of je gebruikt het als kennis en startpunt voor iets waar je aan gaat werken.

Ben je onzeker? Oké, dat kan. Dat weet je dan, maar ga wel door. Blijf niet hangen in die kennis en ga gewoon aan de slag. Laat je er niet door blokkeren, maar doe er iets aan. Dat kan je en dat verdien je ook!

Sandra Hamming - onzekerheid aanpakken
Lees hier deel 1: 

Onzeker of gewoon heel veel met jezelf bezig?

Leave a Comment