Home Geen categorie Als wij het niet doen, wie dan wel?

Als wij het niet doen, wie dan wel?

Door redacteur

De economie krimpt fors en “de bodem van de crisis is nog niet bereikt”, aldus vice-premier Lodewijk Asscher, die verder “geen simpele oplossingen” ziet. Er wordt 46 miljard euro bezuinigd, niets en niemand wordt gespaard. De politieke discussie gaat alleen over wie, waar en hoeveel. Is er nog iemand die zich herinnert waarom we moeten bezuinigen? Zijn er nog politici die zich bewust afvragen waar de financiële crisis eigenlijk vandaan komt?

De bankwereld is met haar miljarden volgelingen de grootste geloofsgemeenschap in de wereld.

Hoe is het mogelijk dat er in politieke discussie nauwelijks of geen aandacht wordt besteed aan de werkelijke oorzaak van onze financiële crisis? Waarom blijven de problemen van financiële tekorten zichmaar herhalen? Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om de volgende crisis te kunnen voorspellen. Iedereen plukt de wrange vruchten van de zich altijd maar herhalende fouten in het financieel-economische systeem, en toch wordt er wezenlijk niets veranderd aan de structuren. Hooguit wat franje in de vorm van strenger Europees toezicht, wat hogere kapitaalbuffers en het vervangen van wat poppetjes. Als er al iets wordt hervormd, dan blijft het hoe dan ook binnen het bestaande systeem. En daar zit precies het probleem. Het systeem zelf staat garant voor de instabiliteit van onze economie. De harde schijf is allang gecrasht, opnieuw opstarten heeft geen zin meer.

Een groeien aantal mensen zegt ‘ja!’ tegen fundamentele vernieuwing van het financieel systeem

Lees het volledige artikel van Ivo Valkenburg via onderstaande link, nu exclusief voor Inspirerend Leven te downloaden: Als wij het niet doen, wie dan wel?’

Leave a Comment