Home Bewustzijn All you need is love

All you need is love

Door Diana Douma

We willen allemaal liefhebben en geliefd worden, maar waarom beginnen we niet eerst met onszelf? We vergeten onszelf maar al te vaak, want we hebben op school en in deze maatschappij niet geleerd hoe we van onszelf moeten houden. Wat er mooi is aan ons en wat onze talenten en kwaliteiten zijn. We leven in een prestatiemaatschappij en als je niet presteert, dan ben je niet goed genoeg. Dan keur je jezelf af.

Zelfliefde is zo belangrijk! Ongeacht de liefde die je krijgt van de mensen om je heen. Als je er alleen voor komt te staan en je alles alleen moet doen, dan ben jij de enige die elke dag in de spiegel mag kijken en blij mag zijn met wat je die dag gepresteerd hebt. Soms is overleven alleen al een prestatie op zichzelf, want niet iedereen heeft het makkelijk in het leven. Maar als je zorgt dat je jezelf altijd voorop stelt en je niet afhankelijk bent van anderen, dan kom jij in jouw kracht te staan. Die kracht zorgt ervoor dat je uiteindelijk geliefd wordt om hoe en wie je bent, want je bent gewoon goed zoals je bent.

Levenskracht

Liefde is levenskracht, liefde geeft hoop en hoop doet leven. Liefde is het grote doel van het leven en de drijfveer om door te gaan. Bovendien is liefde compassie en verdriet, boosheid maar ook gewoon liefde. Liefde komt in alle vormen en geeft allerlei lessen mee in het leven. Maar laten we met z’n allen focussen op de liefde, want liefde is mooi en kostbaar en liefde is leven. Laten we lief zijn voor elkaar en voor dieren, want ook zij voelen liefde in alle vormen. Laten we bewust worden en alleen maar liefde uitzenden, want de intentie alleen al geeft zulke mooie positieve energie aan jezelf en alles om je heen. Wees liefde; denk liefde; ga voor liefde en heb jezelf lief!

De wereld wordt alleen maar mooier als we positiever worden met z’n allen en als we alleen maar positieve gedachtes uitzenden. Maak het goed met wie je ruzie hebt, doorbreek negatieve patronen en kies voor jezelf. Het leven is kort en als je meer ruimte maakt voor liefde in je hart, zal je meer genieten van jezelf en alles en iedereen om je heen. Want iedereen heeft liefde nodig..

“The only thing necessary in this world is love. Everything else is secondary.”

“Love is our most basic human value and also our highest potential.”

 

Love D

Leave a Comment