Home Astrologie Age of Aquarius: conjunctie van Jupiter en Saturnus in Waterman

Age of Aquarius: conjunctie van Jupiter en Saturnus in Waterman

Door Irma van der Wijk
conjunctie

Het is tijd voor de Great Reset! Op 21 december sluiten we astrologisch gezien een periode van honderden jaren af. Een conjunctie van Jupiter en Saturnus in het teken Waterman brengt ons in de Age of Aquarius. “Het jaar 2021 wordt spannend. De volgende fase in de ontwikkelingsgeschiedenis van de mens begint,” zegt astroloog Irma van der Wijk.

De transitie van oud naar nieuw gaat niet zonder slag of stoot, maar biedt nieuwe mogelijkheden voor spirituele groei.

Planeten smelten samen

Op maandag 21 december staat ons een heel bijzondere astrologische gebeurtenis te wachten: de conjunctie van Jupiter en Saturnus in het luchtteken Waterman. De twee planeten lijken heel dicht bij elkaar te staan. Het is alsof ze samensmelten aan de hemel.

Waarom is deze conjunctie nou zo belangrijk? Bij de vele voorgaande conjuncties stonden beide planeten altijd in een aardeteken. Het element aarde is gericht op het concrete, het waarneembare, het constructieve. Op materie en structuur. Een van de bekende voorbeelden van de Jupiter-Saturnus conjunctie is de industriële revolutie, die produceren met doorzettingsvermogen mogelijk maakte. Doelmatig werken, zonder verspilling. Ons praktisch verstand overheerste.

De voorgaande conjuncties benaderden de realiteit vanuit nuchterheid. Vanuit een praktische instelling: houvast hebben in het leven en bang zijn voor veranderingen. Op 21 december sluiten we astrologisch gezien deze lange periode van honderden jaren af, waarin onder andere het teken Steenbok (een aardeteken) een prominente rol speelde in ons leven.

Transitie van oud naar nieuw

Jupiter, Saturnus en Pluto hebben ons met hun conjuncties ervan bewust gemaakt dat we vernieuwing, vrijheid en onafhankelijkheid willen. Jupiter en Saturnus nemen het voortouw en lopen op 21 december het teken Waterman in. Zij maken een belangrijke conjunctie die nu voor het eerst in een luchtteken staat! Deze samenstand duurt tot 3 april 2021. De langzame planeet Pluto volgt over enkele jaren en loopt dan ook Waterman in.

We stappen in een nieuwe periode van Waterman. Ook wel bekend als de ‘Great Reset’, de ‘Age of Aquarius’ en Een Nieuwe Aarde. De transitie van oud naar nieuw gaat zeker niet zonder slag of stoot, maar biedt nieuwe mogelijkheden voor spirituele groei. In het verleden is al veel gesproken en geschreven over de Age of Aquarius. Gaat het nu dan echt beginnen? Wat gaat het voor jou persoonlijk betekenen? En wat gaat de invloed worden op onze planeet Gaan we echt meer voor elkaar zorgen? Worden we menslievender? Gaat het ons als mens goed doen?

Elkaar de ruimte gunnen

Het jaar 2021 wordt spannend. De volgende fase in de ontwikkelingsgeschiedenis van de mens begint. We gaan ons afvragen: waarom willen we elkaar tegenwerken? Waarom hebben we niet de behoefte om juist samen te werken? Aquarius wil meer vrijheid en onafhankelijkheid creëren. Laten we stoppen met elkaar te veroordelen, laten we open minded zijn. Just be. Sta jij open voor verandering? Het gaat om het respecteren van onze diversiteit, elkaar de ruimte gunnen. We zijn allemaal uniek. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn. Het staat iedereen vrij om z’n eigen mening te hebben.

De Age of Aquarius wil niet het oude opfrissen, maar juist met vernieuwing komen. Misschien wordt er uiteindelijk wel een nieuw ‘gebouw’ neergezet. Wat wil jij veranderen of opknappen in jouw leven? Je huwelijk, je werk, je familie? Misschien ben je blijven hangen in vastgeroeste ideeën die voor jou niet meer werken. De Waterman-energie helpt je om inventieve en vernieuwende oplossingen te bedenken.

Vrijheid en onafhankelijkheid

Waterman is een luchtteken, evenals Tweelingen en Weegschaal. Lucht is gericht op het leggen van verbanden en relaties tussen mensen en gebeurtenissen. Communicatie is essentieel. De luchtenergie vindt sociale contacten dan ook belangrijk en kan logisch denken, is leergierig en harmonieus. Iedereen is gelijk, zegt het teken Waterman. Het is tolerant, vriendelijk en menslievend. Het is het humanitaire teken van de twaalf tekens. En wat staat er op dit moment onder druk? De vrijheid van de mens!

Hoe gaan we de Waterman-energie ervaren? We raken geïnteresseerd in mensen en voelen ons begaan met mensen als groep. We leren steeds meer dat iedereen een ‘vriend’ is, of ze nu zwart of wit zijn, rijk of arm, mooi of lelijk. Daarnaast staan vrijheid en onafhankelijkheid hoog in het vaandel. We gaan politieke bewegingen steunen die zich bezighouden met kwesties als vrijheid en rechtvaardigheid.

Hobbels op de weg

Bij het Waterman-teken horen golven: energie, flexibiliteit, golven in de lucht en in de zee, veranderlijkheid, go with the flow. Maar ook helende golven, nieuwe technologie, enorme verandering op het gebied van sociale netwerken…

De komende 100 jaar ontstaat een nieuwe generatie die meer out of the box denkt. Een gedeelde economie. We vertrouwen niet meer op steenkool, olie en andere aarde-producten, maar gaan op zoek naar lucht-energie (wind, zon). Je ziet nu al de trend dat mensen niet meer in de stad willen wonen, maar de ruimte opzoeken. Tiny houses. Met een camper de wereld intrekken en van daaruit werken.

Maar dit gaat niet zonder hobbels, want Jupiter en Saturnus maken een conjunctie. Aan de ene kant heb je het verruimende van Jupiter en aan de andere kant het beperkende van Saturnus. Steeds als we de behoefte voelen om enthousiast aan iets te beginnen, bekruipt ons een gevoel van onzekerheid. Dit is de invloed van Saturnus, die wil dat we van tevoren alles weten. Hierdoor kunnen we ons geremd voelen en verdwijnt de spontaniteit. Misschien wachten we te lang met Ja zeggen.
Dankzij het samenspel van Saturnus en Jupiter zijn we dus enthousiast, maar met een serieuze ondertoon. Het gaat om een combinatie van doorzettingsvermogen, toekomstvisie en zaken stapsgewijs opbouwen.

Heb je interesse in jouw geboortehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop voor het nieuwe jaar? Je kunt terecht bij Irma van der Wijk voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com

3 reacties

Jan Kwikkel 21 december 2020 - 12:15

Geachte mevr. Van der Wijk,

“Het is tijd voor de Great Reset! ”
Eerst, mijn complimenten voor dit prachtige verhaal, dat naar ik hoop feitelijk realisme wordt. Het valt te bezien.

Ik hoop zeer dat wat u bedoeld met ” Het is tijd voor de Great Reset! “, een levensbechouwende transitie zal zijn. The age of Aquarius zoals beschreven en bezongen.

Er is namelijk ook een dictatoriale versie, door mensen ” miljardair ” groep zielen gemaakt, “great reset” dat in 2021 uitgerold gaat worden over de wereld. Dit is ernstig zorgelijk. Want de pan/ epidemie dat nu heerst wordt misbruikt tbv van deze ‘ great reset’ door de wereld bevolking te conditioneren.

Het World Economic Forum van Klaus Schwab is hier veratwoordelijk voor. Voorjaar 2021 meeting Davos. Wat is uw opinie hierover? Dit als u er kennis over heeft.

Met vriendelijke groet,

Jan Kwikkel 14 februari 1954 Aquarius
Email adres niet voor commerciële doeleinden en marketing.

Reply
Nancy van Es 21 december 2020 - 13:55

Hoi irma

De email werkt niet. Ik ben geïnteresseerd in de jaarhoroscoop

Reply
Sophia 22 december 2020 - 13:41

Goedemiddag, met de zon en maan in Waterman wacht ik eigenlijk al vanaf mijn geboorte op de Age of Aquarius.
Ik voel me meestal zeer onbegrepen.
Nummer 1 op de agenda zou moeten staan: respect voor onze prachtige mede aardbewoners de dieren. Met ieder zijn of haar eigen unieke karakter net als mensen.
Wereldwijd zou zo spoedig mogelijk een democratisch tot stand gekomen verbod op het vreten van dierenlijken in moeten gaan. Hopelijk gaan de Partij voor de Dieren en Nederland het voortouw nemen.
Mvg. Sophia

Reply

Laat een bericht achter