Home Gratis leesfragmenten 9 tips om hooggevoelige kinderen te beschermen

9 tips om hooggevoelige kinderen te beschermen

Door Redactie

Het is belangrijk dat hooggevoelige en paranormale kinderen zelf leren om hun auraveld in een gezonde optimale staat te houden en dat bescherming een gewoonte wordt die ze zelf kunnen toepassen. Alleen jouw energie hoort in je aura thuis. Het is jouw persoonlijke privéruimte. Als je de realiteit voorstelt als een huis, zou je jouw aura als een eigen kamer kunnen voorstellen. Niemand behalve jij leeft in die ruimte. Niemand behalve jij heeft het recht in deze ruimte beslissingen te nemen. Ook als deze bescherming er is, blijft het hooggevoelig kind kwetsbaar en kan het nog steeds te veel energie van andere mensen opnemen. Dat kun je niet voorkomen want uitwisseling van energie vindt altijd plaats.

9 tips voor bescherming van je hooggevoelig kind

Als je merkt dat een kind duizelig is, gaat hyperventileren of letterlijk mee gaat trillen op de energie van een ander, laat het dan even de handen en polsen onder lauw tot koud water afspoelen. Op de handen en polsen liggen namelijk verschillende acupunctuurpunten die een stabiliserende werking hebben en die door de temperatuur van het water geactiveerd worden. Het kind komt dan weer beter bij zichzelf.

Om je auraveld in zijn algemeen zuiver te houden kun je beter douchen dan in bad gaan. Onder de douche kun je je voorstellen dat de waterdruppels uit mooie, heldere kleuren bestaan of uit wit licht dat al het vuil uit je auraveld wegspoelt. De heldere kleuren of het witte licht laden tevens het energieveld weer op.

Gebruik douchegel waar bijvoorbeeld jeneverbes of wintergroen aan toegevoegd is. De etherische oliën hiervan maken stijve en vermoeide spieren weer los en soepel doordat ze een licht ontgiftende werking hebben zowel fysiek als van het energieveld.

Pepermunt in een douchegel staat bekend om zijn verhelderende werking. Pepermunt verteert de emoties en maakt helder in het hoofd.

Meditatieve oefeningen waarbij je kleuren of wit licht als een bal of cocon om je heen zet, kunnen dienen ter bescherming.

Buiten spelen, frisse lucht opsnuiven en letterlijk uitwaaien geven het auraveld een natuurlijke energie die beschermt en zuivert.

Voor het beschermen van de zonnevlecht kunnen we gebruik maken van visualisaties zoals een beschermend schildje of een zonnetje op de zonnevlecht ter afscherming, of een ritssluiting op het buikgebied. De zonnevlecht is dat punt in onze aura waar heel veel energetische uitwisseling plaatsvindt met de buitenwereld, meer dan op elk ander punt. Laat het kind de ritssluiting dichtdoen voor het naar school gaat of ergens gaat spelen of logeren. De prikkels van emoties van een ander blijven zo buiten. Vergeet ook de antennes op het hoofd niet in te trekken.

Als een kind last heeft van geluiden laat ik het weleens een volumeknopje visualiseren. Een volumeknopje dat normaal op stand 10 staat kan het kind dan in gedachten naar bijvoorbeeld 5 draaien. Zo kan het beter bij zichzelf blijven.

Ook van sommige edelstenen is bekend dat ze een beschermende werking hebben.

*Dit is een fragment uit: Handboek voor overgevoelige kinderen van Norma Prikanowski

Laat een bericht achter