Home Bewustzijn 7 tips om je zen te voelen als je onrustig bent

7 tips om je zen te voelen als je onrustig bent

Door Anouschka van Wettum

We zitten middenin een periode van overgang – innerlijk, in onze relaties, en als hele mensheid. Iedereen voelt de energetische tumult van deze tijd. In ieder van ons is een intense levenskracht – een briljant schitterend licht met het potentieel om te stralen met liefde en genezing. Toch zorgen het gevoel van gescheidenheid, fysieke en emotionele pijn, en de verwarring in het collectieve bewustzijn ervoor dat deze tijd voelt als een te zware last.

Gericht blijven op de kern van onze liefde is in het bijzonder belangrijk in tijden van onrust en onzekerheid. Hier iets aan veranderen, te midden van alle indrukken van buitenaf, vergt intuitie, kalmte, en tijd om na te denken. Zo kunnen we op zielniveau de verbinding met onze diepste waarheid toelaten om over angst te triomferen. Het is essentieel om ons zenuwstelsel op een lijn te krijgen met ons innerlijk weten, zodat we boosheid en reactiviteit niet de overhand laten nemen op de natuurlijke liefde waarin we geboren zijn. Hier zijn 7 krachtige, simpele tools die je kunt gebruiken om je balans te vinden.

Wil je meer dan een paar simpele tips? We lazen Van emotionele chaos naar helderheid in je hoofd van Phillip Moffitt waarin hij stap voor stap laat zien hoe je vanuit je eigen kracht weer rust kunt vinden.

1 Laat jezelf toe te voelen

Voel wat er daadwerkelijk in je omgaat, wees je bewust van de chaos maar laat het tumult niet jouw realiteit zijn. Geef jezelf de kans om alles simpel te laten zijn zoals het is en keer je bewustzijn naar het stralende licht dat jouw essentie is. Die essentie is jouw diepere realiteit en jouw drijfveer.

2 Sta op voor zonsopgang

De uren voor zonsopgang zijn een prachtige tijd om je oefeningen te doen, of het diep ademhalen is, bidden, yoga, meditatie, of iedere andere manier die jij kiest om je met je ziel te verbinden.

3 Probeer vierkant ademen

Dit is een van onze favoriete ademhalingsoefeningen. Het is diep transformerend en balanceert het zenuwstelsel. Adem zo langzaam mogelijk in op 8 tellen. Hou je adem 8 tellen in. Adem net zo lang uit op 8 tellen. En laat je adem daar voor 8 tellen. Focus op de energie die je ademhaling draagt, en hoe het licht en liefde brengt naar iedere cel van je lichaam.

4 Liefdestrigger

Wanneer je je gebeden opzegt, je practice eindigt, in de natuur wandelt, of wat dan ook doet dat resoneert met de waarheid van jouw ziel, druk het uiteinde van je tong krachtig tegen je gehemelte voor 15 seconden. Train jezelf om dit vaker te doen, en het wordt natuurlijker. Gedurende de dag, gebruik dit als trigger om terug te denken aan het gevoel van connectie met je ziel. Iedere keer wanneer je je uitgedaagd voelt of boos, uit balans gebracht, duw je tong terug op dezelfde plek. Je lichaam zal het herinneren.

5 Neem een koude douche

Wrijf natuurlijke amandelolie over je hele lichaam. Begin met koud water op je voeten en wijf je huid stevig terwijl je het koude water hoger en hoger op je lichaam laat stromen. Wanneer je er onder vandaan stapt, wijf jezelf met een katoenen handdoek, masseer je huid opnieuw met amandel olie. Kleed je aan en laat de frisse sensatie over je heen komen. Het koude water brengt een krachtige genezing door je lichaam. Een dagelijkse koude douche versterkt en balanceert je zenuwen zodat je beter tegen stress kunt door de dag heen.

6 Neem vijf authentieke ademhalingen

Wanneer je voelt dat je in paniek raakt of de controle verliest, neem een pauze en geef jezelf vijf lange, diepe ademhalingen om opnieuw Liefde te claimen. Alles kan vijf ademhalingen wachten. Ga dan verder met je hart als je gids.

7 Vergeef jezelf

Schaamte is onze laagste energetische vibratie. Wanneer we ons schuldig voelen voor onze daden, doen we onze frequentie meer teniet dan wanneer we vergeven. Vertrouw erop dat je genoeg bent. Meer dan genoeg. Adem diep in en laat los op je uitademing.

Tekst: vertaald en aangepast van MindBodyGreen

Boekentip: Van emotionele chaos naar helderheid in je hoofd

Wil je meer dan een paar simpele tips? In dit boek laat Phillip Moffitt zien hoe je los kunt komen van emotionele chaos. Hij begint met oefeningen die je de kracht geven om helderheid in je hoofd te verkrijgen, leert je dan vaardigheden om de helderheid te behouden en als laatste laat hij je zien hoe je de oorzaken van de chaos een halt kunt toeroepen.

Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

 

Leave a Comment