Home Kleur je leven 6 tips om je huis zomerproef te maken

6 tips om je huis zomerproef te maken

Door Anne-Lies

Je huis is het meest belangrijke plekje op aarde. Het is een plek waar je tot rust kan komen. Je maakt je stekje tot een warme plaats met al je persoonlijke spulletjes en zorgvuldig gekozen kleuren. Wil je meer gezelligheid en vrolijke kleuren in huis brengen? Dan kun je deze simpele tips toepassen.

Breng de zomer in huis

1. Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Een prachtige bos bloemen, wie wordt daar nou niet vrolijk van? Laat een frisse bos bloemen opmaken met je favoriete kleuren of juist met kleuren die je nooit zou kiezen. Bloemen maken gelukkig en je brengt alvast de zomer in je huis.

2. Haal de donkere kaarsen uit huis en kies voor vrolijke kleuren of misschien wel voor pasteltinten. Dit zorgt voor meer licht in je huis.

3. Kijk eens voor gezellige muurstickers of schilderijen met schelpen om je huis in tropische sferen te brengen.

4. Breng meer (licht)blauw in huis. Het geeft een gevoel van vervulling en harmonie. Je hoeft alleen maar het effect te zien dat een blauwe lucht of blauwe zee op je heeft.

5. Wil jij je het kleinste kamertje in huis opfleuren? Maak dan gebruik van roze elementen. Is roze jouw lievelingskleur? Dan ben je dol op zacht en zorgen, je vertroetelt graag en houdt van schoonheid. Charme en een beetje gekkigheid maken het leven leuk. Het is belangrijk voor je om onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven en ontvangen.

6. Groen is de kleur van de natuur en dus van het leven. Deze kleur inspireert, kalmeert,  schenkt sereniteit en revitaliseert het lichaam. Wil je groen toevoegen in je huis? Zet een leuke plant neer.

Aan welk kleurtje werk jij deze zomer?

Heb jij dat ook? Dat in de zomer je leven veel meer lijkt te leven, je gevoel meer lijkt te voelen, en dat kleuren veel meer lijken te spreken? Magisch toch? En wist je dat het allergrootste cadeau van de zomer de prachtige felle kleuren zijn? Omdat kleur echt kan spreken. En omdat kleuren heel veel over jezelf vertellen. En dat je daardoor op een plezierige manier enorm veel zelf-kennis kunt opdoen die levensveranderd voor je kan zijn? Echt waar! Kleur de zomer en leer jezelf beter kennen! Schrijf je nu voor de Summerschool van Kleurencoach Anne-Lies Smal. Kijk voor meer informatie & aanmelden op Bloei. 

Beeld: Unsplash @Daniellajardim

Boekentip: Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft?

Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 14,99.

Laat een bericht achter