Home Mindfulness 5 tips voor een mindful thuis

5 tips voor een mindful thuis

Door Melissa Oltmans

Er is niks fijner dan je thuis relaxt te voelen. Maak van je huis een mindful thuis! Maar wat is mindfulness eigenlijk? En hoe creëer je dit dan een mindful thuis? Hier zijn 5  eenvoudige en krachtige manieren van Karen Maezen Miller om in het dagelijkse leven mindfulness in je huis te brengen.

Mindfulness

Je bent niet je gedachten – je kunt er gewoon naar kijken, zonder je erdoor mee te laten slepen. Dat is de basis van mindfulness, een levenshouding die je stabieler en meer in balans brengt. Door zowel negatieve als positieve ervaringen te accepteren zoals ze op je pad komen, krijg je een betere balans in je leven. De oorsprong van mindfulness ligt in het Boeddhisme als vorm van meditatie. Als vorm van meditatie zorgt mindfulness ervoor dat je je bewust van jezelf wordt en van wat je voelt. Om jezelf te transformeren met de wijsheid van mindfulness moet je beginnen met het leven dat je nu leeft  en dat je hier bewust van bent iedere ochtend als je opstaat.

5 tips voor een mindful thuis

1. Word wakker met zonlicht

Er is geen natuurlijker licht dan het licht wat je als eerste ziet als je ogen open doet in de ochtend.

2. Zitten

Mindfulness zonder meditatie maakt het gewoon een woord. Zoek een lekker plekje in je huis en ga daar rustig zitten. Zorg ervoor dat het stil is in huis. Zet je raam open en luisteren gewoon even naar alle geluiden van buiten. En als het heel lekker weer is doe dit dan in je tuin of balkon.

3. Maak je bed op

Is je bed niet opgemaakt grote kans dat het chaotisch is in je hoofd. De staat van bed bepaald de staat in je hoofd.

4. Ruim je vaat op

Als je een gegeten heb was gelijk je bord af en zet het terug in de kast of alvast in de vaatwasser. Dan blijft je eten ook niet lang kleven aan je bord en zo houd je je keuken schoon.

5. Slaap wanneer je moe bent

Af en toe een powernap tussendoor is goed voor je. Succes! (Bron)

Boekentip Inspirerend leven: Start vandaag met mediteren

Ben je benieuwd naar mindfulness maar vind je het lastig om te beginnen met mediteren? Dan is ‘Start vandaag met mediteren’ van Robert Bridgeman misschien wel iets voor jou. Hij legt uit hoe meditatie werkt en er zit een cd bij zodat je naar geleide meditaties kunt luisteren. Bestel jouw exemplaar voor € 17,99 bij onze webshop Boekenwereld.com.


 

1 reactie

Pauline 23 juli 2014 - 10:34

Gewoon lekker op het balkon zitten vind ik heerlijk. Ik woon in een rustige wijk en als ik gewoon lekker een beetje naar de vogeltjes ga zitten luisteren en verder helemaal niks doe kom ik zo tot rust!

Groetjes, Pauline
http://www.swissdeck.nl

Reply

Laat een bericht achter