Home Gezondheid 5 simpele manieren om dagelijks te detoxen

5 simpele manieren om dagelijks te detoxen

Door Redactie
detoxen

Het idee van detoxen is dat je je systeem reset en je lichaam vernieuwt: al het oude eruit en nieuwe, gezonde stoffen erin. Sommige programma’s zijn erg gericht op de korte termijn, bijvoorbeeld als je wil afvallen of streeft naar een mooiere huid. Maar het is veel belangrijker om je lichaam en geest dagelijks rustig te ontgiften om een opbouw te voorkomen en de daarbij behorende vermoeidheid en hoofdpijn. Als je dagelijks wil detoxen, zorg voor een holistische aanpak waarin je rekening houdt met je geest, lichaam en ziel. Hier zijn 5 snelle en simpele manieren om dagelijks te detoxen zonder je humeur, energieleven en gezondheid aan te tasten.

1 Mediteer 10 minuten voor je aan je dag begint

Vroege meditatie vlak na het ontwaken helpt je om je voor te bereiden op de dag die komt. Zo ga je met een frisse blik tegemoet wat er maar op je af komt gedurende de dag. Neem 10 minuten van stilte en breng je geest in een flow. Relax en haal diep adem zodat je met een frisse houding en geest de dag begint. We hebben in dit artikel vijf 1-minuuts meditaties voor je op een rij gezet zodat je je eigen meditatie kunt mix & matchen.

2 Drink een glas citroenwater in de ochtend

Genoeg water drinken is de hele dag belangrijk, maar een glas warm citroenwater is fantastisch om de gifstoffen weg te spoelen die zich tijdens je slaap hebben opgehoopt. Het helpt ook om je spijsverteringsstelsel te spoelen en je lichaam te hydrateren. Liever iets warms drinken? Lees hier de tip voor golden milk of lauwwarm citroenwater met specerijen.

3 Lichaamsbeweging en stretchen

Breng je lichaam in beweging en warm je spieren op: zo voel je je in no-time verfrist en vol energie! Je hebt maar 30 minuten lichaamsbeweging per dag nodig om al een verschil te voelen in je energieniveau (en je humeur). Zweten is ook een van de beste manieren om sporen van gifstoffen uit je lichaam te halen. Ben je geblesseerd of kun je niet sporten? Dan zijn er altijd nog sauna’s of stoombaden. Ken je bijvoorbeeld Running Buddha al? Zo wordt een rondje hardlopen jouw nieuwe vorm van meditatie. 

4 Je huid droogborstelen voor je bloedsomloop

Droogborstelen is goed voor je bloedsomploop en helpt je gifstoffen uit je huid te halen. De huid is je grootste orgaan, en droogborstelen helpt je om bloed naar alle uithoeken van je lichaam te bewegen, het stimuleert je lymfesysteem en helpt je dode huidcellen te verwijderen. Dit is een fijne gewoonte om in te plannen vlak voor je onder de douche stapt. Je huid zal zacht en gelukkig voelen.

5 Neem probiotisch eten, drinken (en eventueel supplementen)

De basis van een geode gezondheid, is een gezond darmstelsel. Ongeveer 70% van je immuunsysteem leeft in je darmen. Wat je kunt eten: kefir, zuurkool, kimchi en miso.

Dagelijks detoxen helpt je om op de korte en de lange termijn gezond te blijven! Als je deze vijf rituelen in je dagelijkse gewoontes kunt stoppen, zal je snel de voordelen bemerken.

Bron: MindBodyGreen Beeld: Photo by Brooke Lark on Unsplash

Boekentip Inspirerend Leven: Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoude wetenschap die gaat over gezondheid en levensenergie. Je hoort en ziet het woord ayurveda steeds vaker. Maar wat is ayurveda nu precies? Waar staat het woord ayurveda voor? En wat betekenen  die drie ‘dosha’s’ – vata, pitta en kapha – waarover in ayurveda altijd wordt gesproken? In Ayurveda  van Coen van der Kroon wordt op die vraag een antwoord gegeven. Ayurveda van Coen van der Kroon geeft een aantal praktische tips waarmee je meteen aan de slag kunt voor je eigen ‘wel-zijn’, op het gebied van leefstijl, voeding en huidverzorging.

Ga aan de slag en bestel direct jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 12,50

Leave a Comment