Home Bewustzijn 5 manieren om je dag goed te beginnen

5 manieren om je dag goed te beginnen

Door Wendela van Beek
dag beginnen

Hoe je de dag begint, kan zo’n verschil maken. Het kan ervoor zorgen dat je meer plezier ervaart, meer rust hebt, heerlijk van de dag kan genieten en vaak ook in de avond weer beter slaapt. Voor mij zijn er een aantal dingen die een positief begin geven aan de dag.

5 manieren om je dag goed te beginnen

1. Een positieve gedachte

Wakker worden met een positieve gedachte dat hoeft niet groots te zijn. Zoals vanochtend scheen de zon door een kiertje van mijn gordijnen. Heerlijk, een zonnige dag. Of ik denk aan iets leuks wat er die dag gaat gebeuren.

2. Bewegen

Natuurlijk is het heel verleidelijk om te blijven liggen als het kan dat doe ik ook echt wel eens. Maar als je tijd hebt en je wordt vroeg wakker, is sporten of beweging heerlijk. Ik word blij van wandelen, yoga en fietsen. Maar kies vooral wat voor jou werkt. Je voelt je fitter. Het geeft je een energie-boost voor de dag.

3. Natuur

Als je ‘s ochtends de natuur in kan, is dat zo fijn. Een merel die fluit geeft rust, frisse lucht vult je longen en de zon die schijnt verwarmt je. Als het regent ruikt het zo lekker fris. Al fiets of loop je maar een klein stukje om naar je werk.
Dan pak je zo toch nog die portie natuur mee.

4. Lach

Lachen doet wat met je. Je lichaam maakt endorfine aan, een geluks- en rusthormoon. Dit zorgt voor een zorgeloos en vrolijk gevoel. Voel je je niet blij? Houd je lijf dan voor de gek. Lach een halve minuut nep, bijvoorbeeld onder de douche. Je lichaam gelooft het, trapt erin en maakt endorfine aan. Waardoor jij je prettiger voelt.

 5. Dankbaarheid

Dankbaar zijn is een hele mooie manier om een dag goed te beginnen. Dankbaar zijn voor wat er is, wat je hebt.
Voor eenvoudige zaken in het leven. Zaken waar we aan gewend zijn, maar die zo waardevol zijn. Dankbaar dat ik wakker word. Ik werk heb. Een dak boven mijn hoofd. Ontbijt. Lieve mensen om mij heen. Dankbaar voor de nieuwe dag en nog veel meer.

Niks moet

Als je me een beetje kent, dan weet je dat niks moet. Dat ik niet geloof in één waarheid. Mijn manieren hoeven niet jouw manieren te zijn. Begin jij je dag heel anders en begint die ook goed? Heerlijk. doe dit vooral en geniet ervan.
Heb je wel behoefte aan een fijner begin van de dag, dan kan je met deze tips ‘spelen’. Of ontdek mijn tips om meer te kunnen genieten. Begin er met één of twee, die je aanspreken of nieuwsgierig maken. Niet te serieus en houd het luchtig. Dat kan al voor een groot verschil zorgen. Heb een heerlijke dag!

Rustige groet,
Wendela van Beek
Rust in mijn hoofd – coach
www. rustinmijnhoofd.nu

Boekentip: Ga de natuur in en stop ‘Wandelen’ in je rugzak

In Wandelen neem Thich Nhat Hanh je mee naar buiten. Hij laat zien hoe heilzaam wandelen kan zijn. Leer wandelen te combineren met meditatie en mindfulness. Een lange of een korte wandeling beleef je van nu aan intens door aandacht te geven aan de manier waarop je loopt en aandacht te geven aan de omgeving. Geniet van elke stap, elke ademhaling, de lucht en het uitzicht.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 12,99

Leave a Comment