Home Geen categorie 5 biologische & fairtrade Foodtrucks

5 biologische & fairtrade Foodtrucks

Door ikbeniris

FoodtruckSinds ik de film Chef heb gezien, heb ik mijn hart verpand aan van die geweldige, originele, foodtrucks. Van die opgeknapte busjes waarvan de authenticiteit bewaard is gebleven. Bekijk hier een selectie uit de leukste foodtrucks die biologisch eten en drinken serveren op een rij. Voor de hele lijst kijk je op: Toettoefood

Foodtruck Tante Tortilla

Bij Tante Tortilla eet je standaard een glutenvrije tortilla als basis. Tante Tortilla zegt: ‘een feestje voor je smaakpapillen’ te zijn. Ze serveren op de plaat gebakken tortilla’s met daarna een keuze uit een assortiment aan vullingen. De basis bestaat uit vlees, vis of gevogelte gecombineerd met groenten, natuurlijk is er ook een vegetarische variant. Tante Tortilla werkt met biologische kip en met het vlees van scharrelvarkens en lamsvlees. Waar mogelijk wordt gewerkt met streek -en seizoenproducten. Aan het milieu wordt ook gedacht: Tante Tortilla gebruikt duurzame disposals.

Foodtruck Get on the good food

De eigenaren van de Get on the good food geloven dat ze mensen gezonder kunnen maken, door vast te houden aan hun ideeën. Zij laten naar eigen zeggen zien dat het wél mogelijk is om alles zelf vers te bereiden en super gezonde producten lekker en populair te maken. “Door gezond eten super lekker te maken of gewoon eten extra gezond te maken, bedienen we van snoepers tot health cracks met lekkere dingen.” Vanuit de truck serveren ze superfood smoothies, biologische bagels met healthy toppings, RAW food acai fruitmeals, RAW chocolate & NRG bars. Maar je vindt er ook spicy gegrilde groenten spiesen met banana guave chiotle ketchup en Caribbean vegan curry’s.

Foodtruck Pancake Fan

Eigenaar Eric serveert vanuit zijn Pancake Fan foodtruck verse, eigentijdse en natuurlijke pannenkoeken, smoothies, koffie, thee, melk en limonade. Hij is met zijn truck onder andere te vinden op festivals, evenementen, markten en braderieën. “Ik vind het belangrijk om eerlijk en natuurlijk voedsel te bereiden en te verkopen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn ingrediënten van lokale boeren te kopen via de organisatie Oregional en het biologische meel waarmee ik mijn pannenkoeken bereid, is afkomstig van de Witte Molen.”

De Donutfabriek

De Donutfabriek is een omgebouwde charmante mintgroene BIOD caravan uit 1974 van waaruit ze direct trade espresso & krachtige cappuccino’s verkopen. Maar ze bieden ook bio-thee en -frisdranken en vrolijke mini-donuts aan. Toppings van chocola zijn veelal met Tony Chocolonely chocola bereid. De Donutfabriek werkt met  biologische-, ecologisch- en fair-/direct trade producten, zoveel mogelijk duurzaam.

De PUZZLES foodtruck

PUZZLES serveert ‘unexpected powerfood’. “Dit alles in een modern jasje, makkelijk, snel te maken en onweerstaanbaar lekker, waarbij groenten de hoofdrol spelen.” Op het menu staan groen(t)e smoothies & juices, power soups, super salads en fingerfood ‘Paleo-style’. Ze werken met ingrediënten die duurzaam zijn geproduceerd, biologisch geteeld en gezond zijn. Om je vingers bij af te likken, al die gezellige foodtrucks. Bon Appétit. Foto: www.toettoetfood.nl

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter