Home Bewustzijn 4 x tips om liefdevol met jezelf om te gaan

4 x tips om liefdevol met jezelf om te gaan

Door Redactie

Zorg jij goed voor jezelf? Of zet je jezelf vaak op de laatste plaats? Het is belangrijk om recht te doen aan jezelf! Dat betekent dat je leert om grenzen te stellen en dat je je bewust bent van wat jij nodig hebt – op dit moment, vanbinnen en vanbuiten. Vandaag een aantal tips van geweldige, inspirerende vrouwen!

Tips om liefdevol met jezelf om te gaan

1. Daniëlla van de Zande: Compassie met jezelf

Erken het wanneer je het even moeilijk hebt bij tegenslag, heb compassie met jezelf. Niemand is perfect, er bestaat niet zoiets als falen. Vraag jezelf af: wat heb ik nu nodig en hoe kan ik nu het best voor mijzelf zorgen?

2. Nannet van der Ham: Word één met jezelf

Leef wat langzamer en herinner jezelf. Herinneren is terug gaan naar en in jezelf, letterlijk. Stap s’ avonds onder de douche en laat alle hectiek door het douchepuntje wegstromen en adem.

3. Anne-Lies Smal: Luister goed naar je lichaam

Wist je dat je lijf zoveel meer verklapt dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden? Als je de volgende keer lichamelijke klachten hebt ga dan eerst eens even zitten voor een goed gesprek met je body. Het is eigenlijk je buddie. Last van je maag? Vraag jezelf eens af waar je mee in je maag zit. Zit je rug vast? Op welke plek in je leven loopt het niet soepel? Koude voeten? Waar laat jij jezelf in de kou staan? Je lijf vertelt meer, omdat het je lief is.

4. Jolijn Hendriks: Geef je grenzen aan

Warmte en compassie zijn talenten van hooggevoelige volwassen en kinderen. Door hun gevoelige zintuigelijk fysiek systeem kunnen ze enorm goed in-tunen op de behoeften van anderen. In sociale situaties voelen hooggevoelige mensen wat wenselijk is. Als je een stevig zelfbeeld hebt, zul je warmte en compassie naar je omgeving uitdelen vanuit overvloed. Als je teveel geeft vanuit onzekerheid wordt je kwaliteit al gauw je valkuil. Als je het gevoel hebt dat je meer geeft dan krijgt, ga dan eens voor jezelf na of je ook vraagt en grenzen aangeeft.

Tips zijn uit de gratis online challenge Lichter leven in 30 dagen. 

2 comments

Avatar
Sherani 25 mei 2016 - 08:53

Wat een mooi artikel!
Ben het er helemaal mee eens.
Mijn manier om liefdevoller met mezelf om te gaan is elke dag yoga te beoefenen, dit helpt me ook om beter naar mijn lichaam te luisteren.

Liefs,

Sherani.

Reply
Avatar
Melissa Oltmans 1 juni 2016 - 14:57

Dankjewel voor je inspirerende tip! Een stralende dag toegewenst. Liefs, Melissa

Reply

Leave a Comment