Home Hooggevoeligheid 4 manieren waarop je intuïtie met jou kan communiceren

4 manieren waarop je intuïtie met jou kan communiceren

Door Irene Langeveld

Er zijn veel misverstanden over intuïtie. Veel mensen denken dat ze niet intuïtief zijn omdat ze bijvoorbeeld niets zien tijdens visualisaties of meditaties. Of niets horen als ze hun intuïtie een vraag stellen. Maar je intuïtie kan op heel veel verschillende manieren met je communiceren. De truc is om uit te vinden hoe jouw intuïtie werkt en daar vervolgens mee te oefenen.

Dit zijn de 4 meest voorkomende manieren waarop je intuïtie met je kan communiceren:

Voelen

Intuïtief voelen is een kwaliteit die veel sensitieve mensen van nature bezitten. Je voelt of iets klopt ja of nee. Het veelbesproken ‘onderbuikgevoel’ valt hier ook onder. Als dit goed ontwikkeld is, kun je heel duidelijk voelen welke kant je op wilt (en welke kant je niet op wilt).

Sommige mensen voelen in eerste instantie veel duidelijker welke kant ze niet op willen dan wel… en dat is oké. Soms moet je eerst helder hebben wat je niet wilt voordat je helder kunt krijgen wat je wél wilt.

Horen

Bij intuïtief horen hoor je de informatie. Toen ik nog 1 op 1 sessies deed, hoorde ik bijvoorbeeld de vraag die ik aan mijn klant kon stellen. Woord voor woord. Of ik hoor het antwoord op een vraag die ik mezelf stel. Soms kun je gewoon terwijl je bezig bent een nieuw perspectief, een suggestie of informatie horen waar je nog niet eerder aan gedacht had. Deze ‘stem van je intuïtie’ kan subtiel of juist heel helder zijn en hoe meer je ermee oefent, hoe gemakkelijker je ‘m kunt herkennen.

Weten

Bij intuïtief weten ‘weet’ je de informatie zonder dat je weet hoe je het weet. Dit is de moeilijkste vorm om op te vertrouwen. Je hoort het niet, je ziet het niet, je weet het gewoon. Wanneer je steeds vaker de bevestiging krijgt dat dat wat je via je weten binnen krijgt ook echt klopt, dan wordt het makkelijker om erop te vertrouwen. Dit vraagt veel oefening. Het gaat erom dat je je openstelt voor de mogelijkheid dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben en daarnaar te handelen en dan te kijken wat er gebeurt.

Zien

Bij intuïtief zien komt de informatie via beelden binnen. Vaak is het niet zo dat je het ziet zoals je een fysiek object zou zien, maar je ziet het als het ware in gedachten. Net zoals je een blauwe appel ‘voor je ziet’ als ik je vraag te denken aan een blauwe appel. De beelden die je intuïtief ziet, zijn vaak symbolisch. Deel van jouw taak is dan om te voelen en af te stemmen wat dat beeld op dit moment voor jou betekent.

Intuïtief zien is relatief makkelijk om op te vertrouwen omdat het beeld van alle vormen van intuïtie nog het meest tastbaar is. Dat is wellicht ook de reden dat veel mensen graag helderder zouden willen zien. Maar de ervaring leert dat je het niet kunt forceren. Wel kan het soms van nature ontstaan als je meer en meer oefent met de andere vormen van intuïtie (en de focus van het ‘willen zien’ afhaalt).

Geur en smaak

Naast de bovengenoemde wegen kan je intuitie ook komen via geuren of smaken. Dit is per persoon verschillend: je hebt bijvoorbeeld een bepaalde geur aan een bepaalde persoon of situatie gelinkt en je intuitie gebruikt dat om je iets duidelijk te maken. Als dat bij jou het geval is, vertrouw daar dan op.

Waarom is dit belangrijk om te weten?

Iedereen heeft een eigen manier waarop informatie binnenkomt. Vaak komt één van de vier het makkelijkst. Maar als je bijvoorbeeld probeert te forceren dat je gaat ‘zien’ dan kun je de informatie van je intuïtie die via andere kanalen binnenkomt zomaar missen.

Mijn advies aan alle cursisten in mijn intuïtie cursus is daarom: begin bij dat wat van nature komt. Oefen daarmee. Probeer jezelf of je intuïtie niet een bepaalde kant op te duwen die voor jou op dit moment nog niet makkelijk komt.

En dan kan het zomaar zijn dat het ontwikkelt en verandert. Bij mij kwam het ‘weten’ pas jaren nadat het ‘zien’ en ‘horen’ zich geopenbaard hadden.

Daarnaast kan het ook per keer verschillend zijn. De ene keer kan de informatie komen via beelden, de andere keer via woorden. Net wat het meest geschikt is op dat moment.

Je intuïtie leren kennen

Het is fijn als je gaat ontdekken hoe jouw intuïtie werkt en om daar dan verder mee te oefenen. De beste manier om te oefenen is om je intuïtie hardop vragen te stellen en te observeren wat je waarneemt via al je zintuigen. Word je ook bewust van die keren dat je voelt dat je intuïtief verbonden bent en neem waar op welke manier die informatie naar je toekwam. Dit helpt je om meer inzicht te krijgen in hoe jouw intuïtie werkt en hoe het aanvoelt, zodat je steeds beter je intuïtie kunt gaan herkennen.

In mijn gratis meditatieserie Leven Vanuit Je Hart vind je een meditatie om te verbinden met je intuïtie via je hart. Klik hier om deze meditatie te ontvangen.


Beeld: Photo by Vero Photoart on Unsplash

Leave a Comment