Home Geen categorie 30 dagen challenge update: heb ik nu al gefaald?

30 dagen challenge update: heb ik nu al gefaald?

Door Suzan Oostvogels

30 dagen geen tv, dat was de uitdaging die ik mezelf twee weken geleden heb gesteld. Maar heb ik nu al gefaald? Of mag ik lief voor mezelf zijn en was het niet erg dat ik alleen even drie minuten het liedje van Anouk heb gezien? Na twee weken eigenlijk al gefaald zegt het andere stemmetje, foei! Maar ja, wat is drie minuutjes zegt mijn zachte stem. Ik heb toch al heel veel inzichten gekregen zoals:

De oogst van 15 dagen geen tv

Het inzicht dat ik op momenten dat ik doodmoe ben het liefste de tv aan wil zetten, terwijl ook dat me geen energie boost geeft waar ik op hoop en ik gewoon beter kan gaan slapen op die momenten. De enorme hoeveelheid rust die ik ervaar wanneer ik geen tv kijkt. Ik merk dat ik veel meer in het moment ben. De zeeën tijd die ik nu kan besteden aan iets waar ik wel energie van krijg. Het inzicht dat ik zelfs het NOS-nieuws niet mis, een van mijn verslavingen (normaal vaste prik voor ik naar mijn werk ga en voor ik ga slapen). Het besef dat de wereld door het nieuws wordt gebombardeerd met negativiteit.

Geen toegevoegde waarde

Nu al op de helft en écht heel mooie inzichten gekregen. Eigenlijk geeft de tv totaal geen toegevoegde waarde aan mijn leven. Waarom is het dan soms toch zo moeilijk om hem op momenten van zwakte uit te laten staan? Is het gewoon een heel slechte ingesleten gewoonte? Toch komt de criticus om de hoek kijken. Bovengenoemde inzichten zijn eigenlijk gewoon heel goed verpakte excuses waarom het niet erg is dat ik drie minuten Anouk heb gekeken. Is het echt zo erg dan? En zo blijven bleven de criticus en de zachte stem met elkaar kibbelen. Op naar de volgende twee weken geen tv!

2 comments

Vivianne
Vivianne 6 juni 2013 - 17:38

in mijn ogen heb je pas gefaald als je de criticus laat winnen! Als je van die 3 minuten bewust hebt genoten is het toch goed! Eigenlijk net zoiets als op dieet zijn en toch 1 chocolaatje snoepen. Geniet dan van dat chocolaatje ipv het schuld gevoel al het genot te laten overschaduwen en je er gruwelijk rot over te gaan voelen.
Bovendien hebben zo te lezen al die andere wel-tv-loze minuten hun doel (inzicht) al lang bereikt.
Succes verder met je tv-dieeet

Reply
Avatar
Suzan Oostvogels 8 juni 2013 - 08:19

Dag Vivianne, leuk dat je een berichtje achterlaat. Ik ben het volkomen met je eens. Hoewel dat niet altijd gemakkelijk gaat met de criticus die al mijn hele leven met me mee reist! Groetjes, Suzan

Reply

Leave a Comment