Home Gezin & Kinderen 3 x inspirerende apps die helpen bij bewust opvoeden

3 x inspirerende apps die helpen bij bewust opvoeden

Door Redactie

Als ouder wil je het allerbeste voor je kind. Iedere ouder probeert een kind daarom zo goed mogelijk op te voeden. Er bestaat niet één goede manier van opvoeden en dat is juist wat het soms zo lastig maakt. Je kunt nog zoveel boeken en artikelen lezen, maar deze hebben geen inzicht in jouw kind. Gelukkig zijn er nu speciale opvoedapps, die wel interactief zijn en informatie dus precies op de situatie van jou en je kind afstemmen.

1. Oei, ik groei

Een baby gaat door veel mentale ontwikkelingsfases. Deze fases zijn voor een ouder niet altijd even goed te begrijpen. De ene fase levert bijvoorbeeld veel tijdelijke huilbuien op, waardoor je als ouder misschien soms met de handen in het haar staat. Deze app brengt je op de hoogte van de mentale ontwikkelingen, waardoor je jouw kind beter zult begrijpen. Fijn voor zowel ouder, als kind.

2. Kunst van Opvoeden

Met deze app word je bewuster van je opvoeding. Heb je weleens nagedacht over waarom je op een bepaalde manier je kind opvoedt? Veel ouders nemen opvoedregels over van bekenden of uit boeken over opvoeden. Echter is elk kind en elke ouder anders. Het is goed om hiervan bewust te zijn. Deze app geeft inzicht in de effecten van jouw opvoedkeuzes en laat verschillende perspectieven zien. Ongetwijfeld ga je door het gebruik van deze app je kind bewuster opvoeden, wat zowel voor je kind als voor jou prettiger is dan de algemeen geldende opvoedregels.

3. Kids Timer

Omgaan met tijd. Iets wat voor kinderen heel lastig is en wat voor ouders moeilijk aan te leren is. Een half uur tv mogen kijken per dag, is een moeilijke afspraak voor een kind dat nog amper tijdsbesef heeft. Met deze app leer je jouw kind om te gaan met tijden. Je kunt een timer zetten die op een kindvriendelijke manier terug telt. Kinderen leren zo wat tijdsbesef is en dat aan leuke dingen zoals spelen of tv kijken, soms tijdslimieten gebonden zijn. Een lastig stukje opvoeding, wat door deze app veel gemakkelijker wordt! Naast deze drie apps, zijn er nog zeven andere fijne opvoedapps. Bekijk hier alle opvoedapps die het leven van een ouder gemakkelijker maken!

Leave a Comment