Home Geen categorie 3 tips om je dromen te onthouden

3 tips om je dromen te onthouden

Door Melissa Oltmans

dreamcatcher-336639_1280(1)Sommige mensen geloven echt dat ze helemaal niet dromen. Maar dat doen ze wel. Dat doet iedereen. Het is het herinneringsgedeelte dat oefening nodig heeft. Lees hier drie tips die ervoor zorgen dat je wel je dromen kunt onthouden.

1. Vragen

Een eenvoudige methode om je geest ertoe te zetten zich je nachtelijke pleziertjes in dromenland te herinneren, is, nou ja, het gewoon vragen. Echt. Voordat je wegdoezelt in dromenland, doe je, hardop of in gedachten, met intentie een verzoek aan de goddelijke droomenergieën van jouw wereld (trouwens, Asclepius zou een modern verzoek heel erg op prijs stellen; niemand roept hem meer aan); je vraagt of je alsjeblieft je dromen zult herinneren, en ik geef je op een briefje, het gaat gebeuren.*Fragment uit: Het Rode Boek van Sera Beak uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

2. Schrijf je droom op

Als dat zo is, probeer dan ’s morgens langzaam wakker te worden, niet door het doordringende gepiep van een wekker. En wacht niet met het opschrijven van de details van je droom tot je naar de badkamer bent geweest of een douche hebt genomen of koffiehebt gezet, want als je dat doet, vergeet je gegarandeerd iets. Doe het meteen, gelijk nadat je je wekker hebt afgezet en voordat je het warme, prikkelende overgangsgebied van je bed verlaat. Onderzoeken hebben aangetoond dat we vijf minuten na afloop van een droom vijftig procent van de  inhoud zijn vergeten, en tien minuten later negentig procent. (De theorie gaat dat motorgeluiden op de vroege morgen de oorzaak zijn van droomverlies. *Fragment uit: Het Rode Boek van Sera Beak uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

3. Mediteer voor je gaat slapen

Mensen die regelmatig mediteren onthouden hun dromen beter. Als je voor het slapen gaan een minuut of tien mediteert wordt de gedachtestroom in je hoofd minder en heb je meer ruimte voor droombeelden. Mediteren voor het slapen gaan helpt je om de volgende ochtend je droom beter te onthouden. Ook als je regelmatig op een ander moment van de dag mediteert, zul je je dromen makkelijker kunnen herinneren. Bron

✳Wist je dat? ✳

• Iedereen een paar keer per nacht droomt, en dat de meeste dromen vijf tot twintig minuten duren. • We tijdens ons leven ongeveer zes jaar dromend doorbrengen. • Mensen die vanaf hun geboorte blind zijn toch dromen. • Je niet droomt als je snurkt (en waarschijnlijk ook niet als je naast een snurker slaapt). • Helder dromen betekent dat je je bewust bent dat je droomt terwijl je in een droom bent, en daarna, als je dat beseft, in staat bent om te bepalen wat er in de droom gebeurt. • Droomincubatie betekent dat je je concentreert op een probleem of een vraag tijdens je wakend leven, zodat je een specifiek droomthema krijgt terwijl je slaapt. Onthoudt jij je dromen? Of ben je ze alweer vergeten zodra je wakker word?

Leave a Comment