Home Gezondheid 3 redenen om te kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten

3 redenen om te kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten

Door Liesbeth Drabbe

Natuurlijke verzorgingsproducten zijn hip! Maar behalve dat ze momenteel trendy zijn, zijn ze ook nog eens gezond voor je.

Al een hele tijd geleden ben ik zelf overgestapt van synthetische verzorgingsproducten naar natuurlijke verzorgingsproducten.

Twijfel je nog of ‘natuurlijke verzorging’ iets voor jou is? Dan heb ik 3 hele goede redenen om je over te halen.

Reden 1: Minder irritatie

Veel synthetische producten roepen irritatie en allergieën op, en dat hoeft niet na 1 keer smeren te gebeuren. Een allergie kun je opbouwen en na verloop van tijd (weken, maanden en soms zelfs jaren) ben je ‘ineens’ allergisch voor een product. Je huid absorbeert datgene wat je erop smeert. Synthetische stoffen worden nu eenmaal niet herkend door je lichaam en daardoor gezien als gevaarlijk en afgevoerd als giftig.

Reden 2: Diervriendelijk en milieuvriendelijk

Natuurlijke producten worden gemaakt van natuurlijke stoffen. Er wordt niet geboord naar aardolie. Er wordt niet getest op konijntjes in een hok om te zien of het middel te sterk is, en het is niet belastend voor het milieu als je het door het afvoerputje wegspoelt. Kortom, natuurlijke verzorgingsproducten zijn goed voor het milieu en de konijntjes worden er blij van.

Reden 3: De toekomst

Misschien klinkt het zwaar, maar toch wil ik dat je nadenkt over de toekomst. Veel synthetische producten die je nu gebruikt zijn belastend voor je nieren, lever en lymfe en bevatten stofjes die kankerverwekkend zijn. Nu word je na één keer smeren niet gelijk afgevoerd door een ambulance (afkloppen), maar hoe denk je dat je lijf reageert na de 1.596.259ste keer smeren? Hoe zal je lijf reageren na alle zepen, lotions, handcrèmes, deodorants, scheerzepen en voetencrèmes?

En misschien gebeurt er niets en ben ik nu aan het doemdenken (sorry), maar wil je dat risico nemen?

Heb ik je overgehaald om ook te gaan voor natuurlijke verzorgingsproducten?

Leave a Comment