Home Spiritualiteit 3 kristalrituelen om de Volle Maan energie te gebruiken bij het loslaten

3 kristalrituelen om de Volle Maan energie te gebruiken bij het loslaten

Door Véronique Lam
mindful

De Volle Maan is niet alleen de helderste van de maanfases, het geeft ons ook de kracht om ons te vullen met diep emotioneel bewustzijn en creativiteit. Deze prachtige maan laat zich morgenavond weer zien.

De Volle Maan biedt de uitstekende mogelijkheid om alles wat je niet langer nodig hebt, lost te laten. Het sluit helemaal aan bij de transitie van de herfst naar de winter waar we nu in zitten. Het geeft ons de kans om te reflecteren op waar we staan. Helende kristallen zijn geweldige tools om jou te helpen de genezende krachten van de Volle Maan te gebruiken.

Kristallen kunnen je helpen in je intenties te blijven geloven en geven je de kracht om elke dag iets positiefs in je dag te ontdekken. Ze kunnen je voorbereiden op de veranderingen die je in jezelf of je leven wilt doormaken.

Hier zijn een paar rituelen die je  morgenavond kan doen om de kracht van de Maan te omarmen.

Kristalreiniging

Je kunt kristallen elke dag gebruiken om je aura in balans te brengen, ze representeren onze doelen en helpen ons op een productief levenspad. Daarom moeten ze van tijd tot tijd gereinigd worden. Kristallen absorberen unieke energieën en houden deze vast – zowel de positieve als de negatieve. Net als mensen moeten ze vrijgemaakt worden van negatieve of ongevraagde gevoelens. De Volle Maan is het perfecte moment om je kristallen te ontdoen van oude energieën om zo plaats te maken voor nieuwe, positieve energie. Je kristallen reinig je door ze buiten onder de Volle Maan neer te leggen en 24 uur te wachten. Hierdoor nemen de kristallen de vrolijke, genezende kracht van de zon op.

Kristallen vuurceremonie

Vuur wordt al honderden jaren door oude helers gebruikt. Het is een sterk middel om onze ziel te reinigen en veranderingen teweeg te brengen. Zodra iets verbrand is, kan het nooit meer hetzelfde zijn. Schrijf tijdens de Volle Maan alle dingen die je wilt loslaten op een stuk papier. Steek het daarna in brand en wacht tot het papier volledig veranderd is in as. De rook die opstijgt en verdwijnt in de lucht, symboliseert de negatieve gedachten en gevoelens die je niet langer nodig hebt. Om de energie van het loslaten te verbeteren, kun je een kristal naast (niet in!) het vuur leggen of in je hand houden terwijl het papier brandt.

Innerlijke balans ritueel

Tijdens de Volle Maan kan je een symbolische stap richting een intentie zetten. Of deze intentie is om gezonder, positiever of verantwoordelijker te worden, het is de tijd om een serieuze stap te zetten. Als we diep bij onszelf naar binnen kijken, zien we dat er momenten zijn waarop we de last dragen van dingen die we eigenlijk los moeten laten. Omdat kristallen gecreëerd zijn met betekenis en intentie, zijn het natuurlijke relieken van de aarde die ons kunnen helpen bij het creëren van innerlijke balans en vrede.

Bron: mindbodygreen

Boekentip: Leven met de maan

Wil jij leren werken met de energie van de maan? In Leven met de maan laat Yasmin Boland zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos.

Ga zelf aan de slag en bestel Leven met de maan in onze webshop Boekenwereld.com voor €20,99 met gratis verzending.

Leave a Comment