Home Feng Shui 3 Feng Shui tips voor meer rust in je huis en leven

3 Feng Shui tips voor meer rust in je huis en leven

Door Nina Elshof

Soms zijn er van die periodes waarin het leven veel van je vraagt.

Je hoofd stroomt over van alles wat je niet mag vergeten te doen. Al je aandacht en energie worden opgeëist door verzoeken, verplichtingen en verwachtingen. En je bevindt je vaker in het dilemma om vanuit liefde en betrokkenheid niemand tekort te laten komen en de eindigheid van jouw mogelijkheden om het allemaal goed te doen.

De grotere life events zoals een verhuizing, de komst van een kindje, veranderingen in je baan of relatie en de mantelzorg voor naaste familie kunnen je agenda doen overlopen en een gevoel van chaos geven. Maar ook een gewone werkweek zit soms vol met ingrediënten die deze druk kunnen geven.

Rust in huis

In deze fases is het extra waardevol als je terug kunt komen in een huis waar jij je volledig thuis voelt. Een plek waar je jezelf kunt zijn en jij je kan ontspannen en de nodige energie kunt opdoen alleen al door er in alle rust te zijn.

Daarvoor is het belangrijk dat je jouw huis als een fijne en veilige plek beschouwd. Dat er ook daadwerkelijk een heerlijke bank is bijvoorbeeld, waar je op kunt relaxen. Of dat je door passende verlichting en kaarsen een warme geborgenheid ervaart.

Maar als het leven echt veel van je vraagt is er vaak meer nodig om staande te blijven in alle hectiek om je heen.
De volgende thema’s helpen je om meer rust te creëren voor jezelf.

Gezondheid // Feng Shui in de keuken

Met een volle agenda is goed voor jezelf zorgen vaak het eerste wat erbij inschiet. Maar het is zeker belangrijk dat je jezelf voldoende energie geeft uit voedzame maaltijden. Een keuken waar jij prettig en zonder veel gedoe kunt koken nodigt je uit om ook op drukke dagen dit werkelijk te blijven doen.

In deze video geef ik praktische tips en vertel ik meer over de relatie tussen je keuken en jouw gezondheid.

Rust // Feng Shui in de slaapkamer

Voldoende slaap is in drukke tijden meer dan anders cruciaal om elke dag opnieuw je mannetje te kunnen staan. Een goede nachtrust heeft dan ook de hoogste prioriteit. Dit begint om alles wat niets met slapen te maken heeft (wasgoed, tv’s , fitnessapparatuur, werk gerelateerde zaken en zo verder) uit je slaapkamer te verwijderen. Met behulp van de DIY Slaapkamerinzichten kun je met behulp van Feng Shui verder onderzoeken wat je eventueel nog kunt verbeteren om meer ontspannen te slapen. Jouw exemplaar kun je hier gratis downloaden (met deze link ga je naar de website van Nina Elshof).

Aarden // Feng Shui je yoga of meditatie

De balans van een inspannende dag kun je herstellen door het beoefenen van yoga, meditatie of andere ontspanningsvormen. Jouw eigen rituelen en oefeningen kun je verder verdiepen met de inzichten van Feng Shui.

Als je je matje bijvoorbeeld uitrolt voor de tv, of in de gang waar mensen in en uit lopen, is het namelijk moeilijk om de houdingen geconcentreerd uit te oefenen.

De beste plaats om te ontspannen is logischerwijs een rustige plek. De slaapkamer is goed maar als je daar weinig ruimte hebt, kan de tuin of het balkon ook een goede plek zijn. Dit zijn plekken die verbonden zijn met de aarde. Hoe beter je verbonden bent met de aarde, hoe makkelijker het is om te ontspannen.

Het aarde-element kun je ook aanbrengen met kleur. Gebruik hiervoor warme, aardse kleuren zoals okergeel, terracotta of roestbruin. Knalwitte ruimtes zijn kil en halen je uit je lichaam. Terwijl het doel juist is om jezelf te verbinden met je lichaam. Aarde kun je verder versterken door natuurlijke materialen te gebruiken zoals hout, natuursteen, wol, leer en huiden.

Verder is het zinvol om jouw ontspanningsoefeningen steeds op dezelfde plek te beoefenen. Je huis en ook alle kamers en plekken dragen herinneringen, er ontstaat een soort conditionering. Dit kan je helpen om ondanks de onrust in je leven, steeds opnieuw de rust van deze plek en in jezelf te vinden.

Boekentip van Inspirerend leven:
Huis & Ziel van Nina Elshof

Ben je benieuwd op welke manieren je Feng Shui nog meer kunt toepassen in je huis? Nina Elshof schreef Huis & ziel waarin ze de connectie tussen je lichaam en je huis laat zien. Ze laat zien hoe je simpel met praktische oefeningen je huis energetisch kunt opruimen.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com


 

Leave a Comment