Inspirerend LevenInspirerend Leven

Floriade kleurt groen

Tags cultuur, duurzaam, groen, natuur, ontspanning, rust, tentoonstelling, tuin
Gepubliceerd op 10 april 2012.
Na tien lange jaren verwelkomen we de Floriade terug in Nederland. Dit jaar is Venlo het podium van de wereldtuinbouw-tentoonstelling die van 5 april tot 7 oktober 2012 te bezoeken is. Deze editie wordt er veel aandacht besteed aan duurzame ontwikkeling. Bekijk veel voorbeelden van innovatieve architectuur en buitenruimtes die helemaal in harmonie zijn met de natuur. Bezoek de ode aan de tuinbouw met een flinke Floriadekorting.

Dat industrie en natuur goed samen gaat is misschien lastig voor te stellen. Maar op de Floriade komen beide werelden echter bij elkaar en dat blijkt prima met elkaar te combineren. Op het terrein verrijzen duurzame gebouwen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook een waanzinnige uitstraling hebben. De enorme expo beschikt over maar liefst 66 hectare grond waarop je 5 themavelden vindt. Ieder themaveld concentreert zich op een ander deel van de tuinbouw. Geniet van culinaire lekkernijen, kunst, cultuur, spiritualiteit, duurzame ontwikkeling en natuurlijk heel veel bloemen. Het themaveld ‘Green Engine’ bewijst een imposante verzameling van groen, duurzaam en innovatie te zijn.

Duurzaamste tuin van Nederland

Duurzaam wonen stopt niet in je woning, buitenshuis is een milieuvriendelijke inrichting ook steeds gemakkelijker te realiseren. De duurzaamste tuin van Nederland op de tuinbouwtentoonstelling laat dit op een eigentijdse en prachtig vormgeven manier zien. Op ruim 1000 m² zijn alle elementen voor de ideale duurzame tuin te zien. Door middel van de nieuwste technieken en groenvoorzieningen kijk je hier je ogen uit. Wat dacht je van een carport die werkt op zonne-energie of een zwevend terras dat gemaakt is van thermisch hout.

Home of health and happiness

Waan je in een droomsetting voor bezinning en laat je inspireren door de nieuwste trends die je tegenkomt in de twee droomhuizen op deze wereldtentoonstelling. Hier is alles zo ingericht dat het ondersteuning biedt aan een relaxte levensstijl. Wandel langs de organische vijver, de waterbron, medicinale planten en bekijk de inrichting van de huizen. De Nepalese tuin is ook een echte aanrader. Deze Tuin van Verlichting is zo aangelegd dat alles in evenwicht met elkaar is. Ervaar de rustgevende werking van de perfecte balans tussen natuur en schoonheid.

Villa Flora

Schuif tijdens je dagje Floriade aan bij het ultramoderne Villa Flora restaurant. Het restaurant is gehuisvest in het prachtige glazengebouw dat ook wel ‘Het groenste kantoor van Nederland’ wordt genoemd omdat alle nieuwste milieutechnieken hier zijn toegepast. Voordat vooruitstrevende bedrijven zich hier vestigen, is het gebouw te bezoeken tijdens de Floriade. Het restaurant heeft een ruime keuze uit heerlijke biologische gerechten die gemaakt worden van producten die rechtstreeks uit de kassen komen. De kinderen hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookworkshop. Spelenderwijs maken ze kennis met de verhalen achter het eten op hun bord en gaan ze zelf tomaten plukken om de lekkerste ketchup te maken.

Duurzame energie

Floriade heeft ook gekozen voor groene energie. De energiesystemen draaien allemaal door het gebruik van warme en koude opslag in de bodem. Zo worden niet alleen de gebouwen verwarmd door middel van dit duurzame systeem, maar ook gekoeld. Dit systeem van aanbieder ‘Duurzaam Opgewekt’ draagt bij aan een verantwoorde manier van omgaan met beperkte energiebronnen. Floriade heeft niet voor niets gekozen voor dit systeem, het sluit naadloos aan bij de verantwoorde manier van ondernemen die de expo uitdraagt.

Meer informatie: www.floriade.nl

 

Over de auteur

Er zijn geen reacties

Reageer

Geef een reactie

Je bent niet ingelogd. Je kunt hier inloggen

*


− twee = 1

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

InspirerendLeven.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.